2009-12-08 10:45:42• hírek • Ferenczi Noémi

Közös ügyünk vetélkedő

Négy ország középiskolásai vesznek részt a nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő Közös ügyünk elnevezésű környezetvédelmi vetélkedőn. Jelentkezési határidő december 31.

A vásárosnaményi II. Rákóczi Ferenc Gimnázium Természetbarát Diákköre, civil partnerszervezetek, illetve a szatmárnémeti középiskolák sikeres együttműködési munkacsoportot hoztak létre. A munkacsoport először 2002-ben szervezte meg a Közös Ügyünk Nemzetközi Középiskolai Környezeti Nevelési Vetélkedőt.

Az évek során egyre több iskola vett részt a rangos megmérettetésen. Évente több mint kétszáz romániai, magyarországi, szlovákiai és ukrajnai középiskola kap meghívót a „Közös ügyünk" elnevezésű környezetvédelmi vetélkedőre. Az interneten zajló versenyre körülbelül 160 három fős csapat szokott benevezni, így több ezer középiskolás vesz részt a vetélkedőn. A verseny célja elsősorban a négy szomszédos ország környezetvédelmi problémáinak felismerése, illetve a környezetvédelem társadalmi és kulturális oldalainak azonosítása - mondta el a Szatmár.ro-nak Kónya László Szatmár megyei főtanfelügyelő-helyettes.

A vetélkedő két hónapon át zajlik, mely során a csapatoknak különböző feladatlapokat kell kitölteniük. A verseny legjobbjai a magyarországi záróünnepségen és díjkiosztó gálán vesznek részt március 19-én, a víz világnapján. A helyezést elérő csapatok meghívást kapnak az augusztusban megrendezendő Beregi Természetvédelmi Táborban.
A környezetvédelmi vetélkedőre 2009. december 31-ig lehet jelentkezni, bővebb információkat és jelentkezési lapot pedig a kozosugyunk@index.hu e-mail címen lehet igényelni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: